Camønopause Nyord | camonoen

Camønopause Nyord

Gone fishing

Sådan står der på en gravsten på kirkegården på Nyord. Det er en god historie. Og endnu bedre, så kan lokale ildsjæl William Houmann alle Nyords skæve og hyggelige historier på fingrene. Du kender ham på stråhatten og damecyklen.

Oplev

Der er ingen biler på Nyord. Det er en oplevelse i sig selv. Det er kun de lokale, som må køre på øen. Men det er sådan set heller ikke nødvendigt at drøne rundt. For det hele er i gåafstand. Og sikke meget der er gå til på Nyord; havnebad, Noorbohandelen, Danmarks mindste museum, Lille Bod hvor du kan købe alt og lidt til, Lolles Gård med dansk mad så fuglene synger, B&B´s, en hyggelig hytte at overnatte i og såmænd også en shelterplads. Hov. Der er også Postbåden Røret, som kan sejle dig til hele herligheden.

Jok i spinaten

På den rette årstid, kan du også jokke i spinaten. Resten af året kan du lægge dine bekymringer fra dig i kirken og stille sulten med friske fisk og nybagt brød øens café. Og hvis du ser en hund med lyserøde høreværn, så har du ikke fået økuller. Det er bare ringerens vovse, der ikke må få høreskader.

Mød William og alle hans kumpaner på Camønokortet