Interessepunkter | camonoen

Interessepunkter

Klekkendehøj

Kør nordpå gennem Store Damme og forbi Klekkendehøj som ligger majestætisk og let synlig på en dyrket mark. Det er en sjælden dobbelt-jættestue, med to adskilte gravkam- re, der er anlagt ca.

Kong Asgers Høj

En af de største Jættestuer i Danmark med ét kammer. For få år siden blev den lille og sjældne grotteedderkop opdaget i et af højens kamre. Dens æg er hvide og dråbeformede.

Damsholte

Kirken i Damsholte er helt anderledes end øens andre kirker. Den er opført af arkitekt Philip de Lange i 1741- 1743, som på den tid var en af de bedste indenfor faget.

Jordbassinerne

Når du kører mod Stege by så slå et smut ned ad Strand- vej og kør mod Jordbassinerne. Bag Stege Sukkerfabrik ligger et unikt fredet naturområde skabt af jorden der blev spulet af sukkerroerne.

Hyldevang

En markvej fører ned til Hyldevang, hvor du kan over- natte i shelter. Ved Hyldevang er en sansehave, en legeplads, madpakkehus, en lille stjerneudstilling og et fugletårn til kørestolsbrugere.

Fugletårnet

Fra det et Handicapvenlige fugletårn, har du en flot udsigt over Nyord Enge. Her yngler viber, rødben, ænder og gæs i stort antal.
Nyord Enge

Plankestien

I Ulvshaleskoven kan du færdes ad den handicapvenli- ge plankesti gennem ellesumpen ud til fugleskjulet ved Gåsesøen. Også her er der et rigt fugleliv, med ænder og gæs.

Jydelejet

Jydelejet er en blød, afrundet dal, som skærer sig ind
i landskabet bag klinten. Oplev et kulturlandskab, som plejes af køer.

Freuchens Pynt


Geocenter Møns Klint med handicapvenlig bordwalk
til Freuchens Pynt med udsigt til klinten. Gennemtrævl Geocentret for ny viden. Du bliver klogere på Danmarks fødsel ved et besøg herinde.

Klintholm Havn

Fiskeriet har siden Middelalderen betydet meget på Møn. Mange mønske bønder var havbønder, som satse- de både på udbytte i land og på vand. Øst for Klintholm Havn ligger en rigtig n badestrand.

Museumsgården

Museumsgården ligger i Keldbylille. Gården er en firlænget, stråtækt bindingsværkgård med en romantisk anlagt bonde-have, der fortæller om tiden fra for lidt siden.

Tøvelde

Stop op og nyd den smukke udsigt over Noret. Stege Nor er en lavvandet kystlagune med en smal forbindelse til havet.