Bålmad

Bålmad

Der er ikke noget som mad i det fri. Man bliver simplet hen så sulten af at vandre. Bålmad er jo et tema, der passer godt til Camønoen. Og vi har selvfølgelig testet, hvad der smager godt.

Vi holder meget af at være lokale. Og nu får du lige et par ultra Camønske opskrifter fra en af vores egne vandringer. Det var en tur for voksne og børn, som endte med at blive en kulinarisk best practice. Og en slags moderskib for Camønoen.

Havregrød med bærmos

Sådan starter en virkelig god morgen på Camønoen. Gryn, mælk og kærlighed op i gryden. På med en mos af æbler, brombær, vilde kirsebær, korbær, hindbær eller hvad du finder på vejen. 

Og så lige lidt kanel, nødder og rosiner på toppen. Øj. Det er godt!

Dyr i busk

Man tager et stykke kød, som kun bliver bedre, jo længere tid det ligger på bålristen. Vi brugte udbenet vildtkølle. Vi surrede kødet i enebærgrene fra Ulvshale og lagde det tre timer på et bål. Så nemt og så godt.  

Kanelsnurrer er bedre end snobrød

Opgrader dit snobrød. Kom lidt sukker og fedtstof i dejen. Rør en remonce af smør, kanel og sukker og bland det i dejen med grov hånd. Mas det på en god gren og lad tiden og bålet trylle den lækreste kanelsnurre frem.

Kig her. Så har du hele madplanen for vores tur. Og hvis du vil dele dine bedste opskrifter med andre vandrere, så bliver vi glade! Du kan poste dem på Camønoens FB.