Jættestuekoncerter i Kong Asgers Høj | camonoen

Jættestuekoncerter i Kong Asgers Høj

SØNDAG D. 10. JUNI 2018, KL. 13:00 & KL. 15:00

Følg med ind i den store, velbevarede jættestue Kong Asgers Høj og hør en musikalsk fortælling fra de ældste tider. I den omkring 5.200 år gamle stenbygning bringer Hanne Methling vores forfædre til live i nye sange og foredrag.
Sangene tager afsæt i de arkæologiske fund, forskernes fortolkninger og Hanne Methlings indlevelse i stenaldermenneskenes liv og hverdag.

Der er to forskellige koncerter, hver varer ca. halvanden time.

KL: 13:00 - JÆGERSTENALDER: Hør om neandertalernes møde med Homo sapiens. Følg med rensdyrjægerne ud på tundraen efter istiden. Landet springer langsomt i skov, og her møder vi Maglemose-jægerne på deres sommerboplads og på uroksejagt. Hør om brugen af plantemedicin, om fiskerdrengene og Ertebølle-pigens møde med de første bønder i syd.

KL. 15:00 - BONDESTENALDER: Den tidlige bondekultur har præget landskabet med deres storstilede byggeri af dysser og jættestuer. Hør hvordan, vi tror, de byggede dem. Mød åndemanersken, pottekonen, flinthuggerne i flintminen, og stammen der må flytte efter ny jord at dyrke. Hør om de gådefulde stendyngegrave og om yamnaya-folkets indvandring.

Ude foran jættestuen, før hver koncert, fortælles lidt om Kong Asgers Højs historie. Og så går vi ind i kammeret til koncert. Indenfor er der lys fra lygter og underlag at sidde på, men du opfordres til at tage klapstol og lunt tøj med og evt. en lygte til at gå ind med.

Kong Asgers Høj er en meget smukt og regelmæssigt bygget jættestue. Den hører til de mere behagelige at opholde sig i p.gr.a. sit store kammer på 10 x 2 m og 1,55 m i højden. Indgangen er 0,90 bred, 1,25 m høj og 7,5 m lang, hvor de inderste 5 m er overdækket.

ENTRÉ pr. koncert: 60 kr., børn under 16 år: 30 kr.
Forsalg på tlf.: 3082 6013, evt. sms, eller mail: hannemethling@hotmail.com
Obs! Der er plads til 25 tilhørere ad gangen i Kong Asgers Høj, efter først til mølle princippet.
Adresse: Kong Asgers Vej, tæt ved Orehældvej, 4780 Stege. 54.957016, 12.140685

Jættestuekoncerter 2018 er en turné rundt i 10 af Danmarks største jættestuer samt Stenaldercenter Ertebølle. Koncerterne henvender sig til voksne, unge og store børn og er et formidlingsprojekt om stenalderen formet som en blanding af sange og foredrag.

Er I en gruppe er der er også mulighed for at booke en koncert om stenalderen - i Kong Asgers Høj eller måske et andet sted.
Kontakt for tilbud: Hanne Methling, tlf.: 3082 6013, hannemethling@hotmail.com