Camønoen for de seje - forslag til en en tur du selv kan planlægge | camonoen

Camønoen for de seje - forslag til en en tur du selv kan planlægge

En vandretur, hvor du får prøvet kræfter med din udholdenhed i de skønneste omgivelser på kanten af Møn.
Denne tur var også en af vores testture og det er derfra billedet med de tre vandrere stammer fra.
Billedet er blevet Camønoens signatur.

Varighed

Fredag kl. 10.00 til søndag kl. 18.00

Turen

Turen starter inde på øen i landsbyen St. Damme ved St. Damme Brugs, ud til en guidet tur med fortællinger på Møns Klint og slutter ved Ulvshale strand. Du kommer igennem marker, skove, følger den dramatiske kyst langs Møn, der mod syd er rene bountystrande og mod nord fyldt med rullesten. Turen er ca. 90 km lang. Du skal selv medbringe alt grej og udstyr.

Startsted: St. Damme Brugs

Slutsted: Ulvshale strand

Hvem kan deltage?

Meget erfarne vandrere

Hvor langt om dagen?

20-30 kilometer pr. dag

Overnatningsform

I telt og shelter

Mad

Medbringer selv mad og kogegrej til hele turen.

Transport

Bus fra Vordingborg til St. Damme og fra Stege til Vordingborg

Tog fra Kbh. til Vordingborg

Eller bil.

Dag-til-dag-program

Programmet er vejledende.

Dag 1
Start ved St. Damme Brugs. Følg Camønoen, indtil du når til Vindebækvej. Her drejer du ned ad Vindebækvej indtil du igen ser et Camønoskilt. Følg ruten mod øst og nord. Overnatning i shelterne ved spejderhytten i Tøvelde, se kort. Der er vand ved spejderhytten. Spejderhytten skal bookes.

Dag 2
Afgang fra Tøvelde ca. kl. 9.00. Gå tilbage af Søndersognsvej og drej mod nord. Følg Camønoskiltene hele vejen til Møns Klint. Der er mulighed for at handle, spise og hente vand i Klintholm Havn. På Møns Klint føres du igennem Klinteområdet af en turguide og hører de historier, klinten gemmer. Der overnattes på teltpladsen Lille Ørnebjerg på Møns Klint.

Dag 3
Afgang fra Lille Ørnebjerg ca. kl. 9.00. Gå tilbage til Camønoen og følg ruten mod øst. Du kommer forbi Liselund Park. Den fineste, romantiske, landskabelige park i Danmark. Her kan du holde hvil. Der er vand og mulighed for at købe forfriskninger i sæsonen. Ellers følg ruten til du lander på en af Camønoens skønne sandstrande Ulvshale. Der er is på Campingpladsen og ved kiosken i starten af stranden.

God Camøno!