Overvejelser inden du går | camonoen

Overvejelser inden du går

Der er en del overvejelser at gøre, før du vandrer. Årstiden, vandringens længde, fysisk form, proviantering og overnatning, er nogle af de faktorer, det kan være vigtigt at få styr på. Her er en hjælpende hånd.

Vi har lavet beskrivelser af alle etaperne, så du kan vælge de ruter, der passer dig bedst. Husk at Camønoen varierer meget i sværhedsgrad og underlag. Så det er godt at sætte sig ind i.

Årstiden

Tag stilling til, hvilken årstid, du vil gå. Camønoen er åben hele året. Men det er ikke alle overnatningssteder, som er åbne hele året. Ring og aftal overnatning i forvejen. Det er muligt at lave særaftaler, hvis du kontakter i god tid. Og jo flere der ringer, jo flere holder åbent. Du kan også sove i shelter om vinteren.

Fysikken

Du behøver ikke at være i super triatlonform for at vandre. Men det hjælper at træne kroppen op, før du tager afsted. Gå så meget du kan inden din vandretur. Køb ind til fods. Gå på arbejde. Eller gå hen til dine venner om aftenen. Det er i øvrigt også meget hyggeligt.

En vandring kan være udfordrende, især fordi der ikke lige er en bil at sætte sig ind i, når du bliver træt. Sørg for at have proviant med i rygsækken, så du holder dit energiniveau og humøret oppe.

Start med korte ture. Du behøver ikke at vandre alle 175 km på én gang. Sørg for at planlægge din proviant, inden du tager afsted. Nogle laver aftaler med lokale om at få mad bragt ud. Du kan bestille madpakker mange steder og du købe Camønomåltider på mange af egnens B&B´s. Kig på kortet. Der ser du de aktuelle tilbud.

Hvis du ikke selv vil planlægge din tur, så få Camønobureauet til det. De kan sørge for det hele. Dem finder du også på kortet.